09 April 2008

Pullan kuulumiset


Pullalla todettiin viime syksynä kierukkavaurio polvessa joten hän jäi silloin sairaslomalle ja aloin kuntoutta takajalkaa, pidin Pullan lenkillä hihnassa ja muutenkin yritin rajoittaa turhaa riehumista vapaana. eläinfysioterapeutti Kerttulan Virve hoiti Pullan jalkaa muutamia kertoja ja silloin tuli juttua Hyvinkäällä olevasta Koirakylpylästä. Soitin sinne ja sain ajan eläinfysioterapeutti Riina Kellmanille. Riina hoiti Pulla kolme kertaa ja joka kerralla olimme vesiterapiassa, kuten minä sitä nimitin akvaariokävelyksi, 20 min keralla. Jalka alkoikin toimia paremmin kunnes talvella 2008 Pulla alkoi ontua tosi pahasti samaa jalkaa. Käytiin eläinklinikka Avecissa tutkimuksissa ja rötgenissä jossa todetiin eturistisiteen vaurio. Sitten vaan tilaamaan aika Malmin Eläinklinikka Apexista. Sain ajan Esa Eskeliselle joka tutki jalan ja totesi että ristari oli kokonaan poikki.

Maaliskuussa Pullan jalka sitten leikattiin avoleikkauksella TPLO-menetelmällä (Tibial Plateau Levelling Osteotymy). Takajalka korjattiin kääntämällä sääriluun nivelpinta vaakasuoraan asentoon. Sääriluun yläpään niveltaso irrotettiin kaarisahauksella ja kiinnitettiin uuteen asentoon teräslevyllä ja ruuveilla. Samalla poistettiin sisäsivun nivelkierukan takahaaran rikkoutunut osa. Näin Pullan askeltaessa polveen ei enää synny voimaa, joka liikuttaa sääriluuta eteenpäin suhteessa reisiluuhun.

Pullan vamma on syntynyt joskus aikaa sitten, en osaa sanoa koska, joko palloa tai frisbiitä heittäessä, jolloin on jalkaan kohdistunut kiertoliike.
Nyt ei muuta kun kuntoutetaa jalkaa pikkuhiljaa, hitaalla hihnalenkillä ja kun ollaan käyty röntgenkontrollissa niin sitten ehkä pääsemme jossain vaiheessa uintiharjotuksiin.
Näillä eväillä eteenpäin tähtäimessä jalka kuntoon ja kisoihin...=D

No comments: