24 April 2008

Pitkon Tokoreenit 23.4

Nyt olemme aloittaneet Pitkon kanssa tokon reenaamisen. Se on pitkälti samanlaista kuin PK-tottiksen reenaus. Tokossa vaan ollaan paljon tarkempia liikkeitten suorituksista, eli kisoissa arvostelu on tarkempi.

Seuraamiset alkaa olla aika hyvässä mallissa, kunhan minä osaisin kävellä suoraan, Pitko seuraa hyvässä paikassa ja hyvällä vietillä.

Liikkeestä seisominen alkoi jo alkumetreillä mennä pieleen, kun Pitko jostain kumman syystä meni koko ajan itekseen maahan, en ainakaan omasta mielestä antannut minkäänlaista käskyä sille. No sitä sitten harjoteltiin ja onnistuihan se liike sitten loppujen lopuksi oikein. Pitko pysähty hyvin seisomaan käskyn saatua, reenaaminen on tuottanut tulosta.

Luoksetulossa Pitko oli jotenki hidas, verrattuna miten on aikasemmin tullut luokse. Vaikuttaisko asiaan se, kun olen yrittänyt saada luoksetuloa sellaiseksi, että Pitko ei törmäisi täysillä päin. Siinä on taas lisää pohdittavaa ja reenattavaa.

Esteen yli hyppy.

Alokasluokasssa koira hyppää käskyn saatua esteen yli ja jää seisomaan kun käsky "seiso" käsketään, jonka jälkeen ohjaaja menee koiran viereen ja perusasento.

Pitkolla en ole liikettä opettanut kokonaisuutena, vaan ensin opetetaan hyppäämään esteen yli, ja seisominen opetettu erillisenä asiana , sitten vasta asiat yhdistetään. Eli eilen oli ensimmäinen kerta kun otin liikkeen Pitkolla niinkuin se menee kisoissa, YLLÄTYS, se onnistui. Tästä sitä jatketaan eteenpäin reenejä.

No comments: