08 March 2007

P&P Maneesireenit 20.2.2007

Pullan reeni:
Oli alkuun aika villi, ei meinannut kuunnella minua hääräsi vaan omiaa. Piti oikein muistuttaa, että ollaan tekemässä tottista.

Seuraaminen:
Haukkui aluksi kun oli niin korkeassa vireessä, ettei meinannut nahoissa pysyä. Nopeita suunnanmuutoksi ja pysähdyksiä niin jo alkoi suu pysyä kiinni.
Sen jälkeen olikin helpompi saada koira tekemään asiat tarkasti ja nopeasti. Hyvä että on virtaa tekemiseen.

Seisominen:
Lähtee hyvin mukaan ja pysähtyy nopeasti, mutta ottaa sen jälkeen pari askelta. Jää rauhallisesti seisomaan. Reenattava pysähtymistä, että saa koiran pysähtymään nopeasti ja jäämään paikoilleen.

Hyvä vire pysyi koko ajan päällä, Pulla haluaa tehdä asioita.


Pitkon reeni:

Autosta ulos tultaessa oli aikamoinen hosuminen hevosten hajujen perään. Piti oikein nyppästä muutamia kertoja että alkaisi kuuntelee mitä minä sanon. Kyselin jo pihalla että mentäiskö ottaa tottista, hyvin oli tietoinen mitä sillä sanalla tarkoitetaan. Oli helpompi mennä maneesiin sisälle tällä kertaa kun Pitko jo kuunteli valmiiksi.

Sisällä maneesissa Pitko unohti mitä oltiin tulossa tekemään kun sisällä haisi NIIN hevoselle että. Kielsin haistelemisen ja kysyin uudestaan tehtäiskö tottista, Pitko sai jonkunlaisen ahaa elämyksen, että niinhän me tehdään.

Seuraaminen:
Pallo näkyvissä ja menoksi, Pitko seuraa oikeassa paikassa ja oli suorassa. Pientä sähläämistä siinä alussa mutta kun itse keskittyy, niin kyllä Pitkokin seuraa hyvin.
Hitaassa kävelyssä itsellä vaikeuksia pystyä kävelee suoraa ja olla tallomatta Pitkon tassuja. Sekin vaatii paljon reeniä. Kyllä se siitä lähtee.


Nämä olikin viimeiset maneesireenit, oli hyvää harjoitusta meille kaikille kolmelle tehdä asioita häiriön alaisena. Etenkin Pitkon kanssa tuli todettua, että ei vaikuta kovin paljon koiran tekemiseen, kun itse on varma mitä haluaa.

No comments: