01 May 2008

Pullan kuulumiset

Niin sitä käytiin Eskelisen luona Apexissa ja varattiin leikkauspäivä 30.4 , joka muuttui ma. 28.4 kun Eskelinen soitti maanantaiaamuna ja kysyi käykö leikkaus samana päivänä, kun oli tullut peruutuspaikka,tottahan toki kävi koska Pullan jalka on tosi kipeä. Niin sitä piti alkaa tyhjentää autoa häkeistä, että saan Pullan mahtumaan leikkauksen jälkeen autoon, kun en saa sitä häkkiin "pönttö" päässsä, ja ei kuin suunta kohti Malmia. Ja taas odottelemaan että saan Pullan korjattuna mukaan. Vihdoin muutaman tunnin odottelun jälkeen hain Pullan Apexista ja suunnattiin kotia kohti ja siirrettiin Pulla sitten jälleen omaan sisätarhaan missä saa taas viettää aikaansa.

Tiistaiaamu leikkauksen jälkeen ei kuitenkaa alkanut niin hyvin, kuin mitä oli edellinen samanlainen leikkaus alkanut. Pulla ei laskenut leikattua jalkaa maahan ollenkaan vaan kulki kolmella jalalla. Näin kulki vielä pari päivää leikkauksen jälkeen, jolloin huolestuin ihan tosissani. Soitin Apexiin Eskeliselle ja kerroin että Pulla ei käytä leikattua jalkaa ollenkaa ja seisoo sillä niinkuin "varpaillaan". Juteltuani Eskelisen kanssa hän meinasi, että siellä voi olla turvotusta joka painaa hermoon ja aiheuttaa, että jalka ei vielä toimi kunnolla. Katsellaan vapun yli ja sitten jos ei jalka ala toimia niin uudestaan Apexiin tarkastukseen.
Hieroin jalkaa useamman kerran päivässä ja kutittelin varpaitten välejä, varmistin että on ainakin tuntoa jalassa. Myös selkää ja häntää hieroin jos vaikka siitäkin olis apua. Kaikkea täytyy kokeilla, että saan Pullan käyttämään jalkaa.


Tänä aamuna 1.5. heti kun otin hänet sisätarhasta ei vielä varannut leikatulle jalalle, vaan kannatteli sitä ylhäällä. Meinas jo hiki tippua päästä siinä vaiheessa. Ulkona Pulla kuitenkin seisahtui ja katseli "maisemia" ja leikattu jalka laskeutui maahaan, tällä kertaa oikein päin. Siitä sitten aivan hiljakseen yritimme kävellä, jotta Pullan olis pakko käyttää sairasta jalkaa. Kun alkoi haistella maata ja kulkea samalla niin huomaamatta varasi painoa leikatulle jalalle. Jatketaa tästä eteenpäi harjoituksia ja toivotaa että koira parantuu entiselleen.

No comments: